NL Doet 2018

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018 was weer het jaarlijks terugkerend evenement NL DOET.

Dit jaar deed Nitsanim hier aan mee.

Van het Oranjefonds hebben we een bedrag van 400,00 euro ontvangen. Hiermee was het mogelijk om de tl-verlichting te vervangen door LED verlichting. Immers tl-lampen zijn uit de handel genomen, waardoor we binnen afzienbare tijd in het donker hadden moeten dansen.

Door de bijdrage van het Oranjefonds was het mogelijk om de LED verlichting aan te schaffen.

We hebben de vrijdag en de zaterdag met een aantal leden hard gewerkt in het Danshuis. Van de maandagavond, dinsdagochtend en donderdagavond groep zijn mensen komen helpen. En daarnaast hadden 5 mensen van Bouw en Woningtoezicht van de gemeente Den Haag zich gemeld als hulptroep.

Er is geschilderd (muren, deurstijlen, deuren, een deur gerepareerd, grote schoonmaak gehouden, het logo is van de spiegel verwijderd zodat de spiegel nu optimaal gebruikt kan worden in alle lessen, het buitenlicht boven de toegangsdeur is gerepareerd. De tafels en stoelen zijn gesopt, keukenkastjes gesopt, de spiegel en de ramen gezeemd zelfs aan de buitenkant. De grote raamnissen boven in de zaal zijn ook weer helemaal schoon gemaakt. Ook zijn wat oude en kapotte spullen afgevoerd zoals een kapotte koelkast, vieze krukjes, een paar vieze bruine stoelen.

We hebben weer bewezen dat vele handen licht werk maken. De sfeer was heel gezellig. Voor soep, koffie, thee, fris en een broodje kroket of frikandel was ook gezorgd. Hierdoor had iedereen voldoende energie om deze klus te klaren.

Nu kunnen we allemaal weer volop genieten van een fris en schoon Danshuis.

Namens de medebestuursleden wil ik iedereen die meegeholpen heeft heel hartelijk bedanken voor hun inzet.

Tot ziens in ons schone Danshuis!

Anne Marie Mennes, voorzitter.