NLDoet 2015

De meeste dromen zijn bedrog, volgens een bekende zanger. Die van mij is bijna helemaal uitgekomen!
En om met Obama te spreken: “Yes, we can”!

Gisteren en vandaag was NL doet. Wij hadden een klus aangemeld: Ons Danshuis in een nieuwe jas.
Van het Oranje Fonds hebben we 400,00 euro gekregen om verf en andere benodigdheden aan te schaffen.
Dank zij een quiz op ons Nieuwjaarsborrelbal, diverse donaties van leden, bezoekers van ons Danshuis en anderen konden we de benodigde spullen aanschaffen.
Velen hebben ook afplaktape, rollers, kwasten, emmers, sopdoekjes, sponzen, schuurpapier enz. aangeleverd zodat we aan de slag konden gaan.

De vuurdoop was al begonnen op 8 maart met het schoonmaken van de keuken, de barruimte, de douche, de tussenhal, het gangetje naar het toilet en het toilet. Ook konden we toen de keuken en de barruimte al schilderen, zodat we een idee hadden hoe e.e.a. er uit zou gaan zien als we verder gingen op 20 en 21 maart.
Als je de zaal nu ziet, dan geloof je je ogen niet!

Vrijdag hebben we met hulp van 8 leerlingen Techniek, van het Oranje Nassau College in Zoetermeer, die geen schilderervaring hadden maar een dag stage kwamen lopen met hun schilderjuf, de tussenhal, de douche, de entreehal en het gangetje naar het toilet kunnen verven (muren en plafond)
Myriam van Beek, Martien Caspers, Lyda Scheer, Nellie Rodermond, Margreet Bolhuis, Hanke Nijman, Ton Verhaar. Marja Vellinga, Marian van Vessem, Aad van Boven, Yvonne Bogers, Adrie Rietmann, Marina Rietmann, Iohanna Sandu, Mariska Houwen en ikzelf hebben ons gestort op het schoonmaken van de muren in de zaal. Henk Hofmann heeft, soms met hulp van een van de anderen, de koffie, thee, sapjes, lunch enz. helpen verzorgen. Anke van Galen had een grote zak met paaseitjes voor de harde werkers geleverd. We zijn om 09.00 uur begonnen en om 21.15 uur deden wede deur achter ons dicht.
Sommigen van ons hebben als apen de steigers op en af geklommen, zonder een zweem van hoogtevrees. Maar met goede moed en de nodige vermoeidheid gingen we op voor de uitdaging van vandaag.
Namelijk het schilderen van de muren.

Om 09.00 uur gingen we weer aan de slag.Ton Verhaar, Marina Rietmann, Myriam van Beek, Sylvia van Unnik, Wim van Unnik (geen lid), Ellen van de Craats, Rosa van der Tang, haar dochter Amanda, Daniëlle Petric, Robert Wisse (geen lid), Nellie Rodermond, Marja Vellinga, Iohanna Sandu, Anja Sandu, Jacqueline van Loon, Wilko de Vos (geen lid), Tamara Mewe, Thea Petric, Aukje Wijten, Jean wijten, Luuc de Vos, Els ?, Aida Bahtijarevic, Margreet Bolhuis, Rita Caja (geen lid), Henk Hofmann en ikzelf gingen vol goede moed aan de slag.

En Yes, we Can!. De zaal is helemaal geverfd. Maar dat niet alleen. Bijna alle deuren en kozijnen  zijn ook geschilderd.
Van het Oranje Nassau College mochten we namelijk de schuurmachine met stofzuiger nog een dag lenen. Hierdoor konden alle deuren en kozijnen geschuurd worden. Toen er ’s middags een aantal mensen van de ochtendploeg weg waren en vervangen werden door nieuwe schilders en schilderessen werd met frisse moed en vol vuur verder geschilderd.
Ook nu zorgde Henk voor de koffie thee, hielp mee met de lunch en afwas etc. Ria Frölich ontsnapte even van haar ziekbed en kwam een grote zak met snoepgoed brengen. Die is ook al bijna op.

We hebben gezamenlijk keihard gewerkt. Maar wat zijn we blij met dit behaalde resultaat. Hier droomde ik van en het is ons gelukt. Om 22.15 uur hebben we de deur weer op slot gedraaid en zijn naar huis gegaan. We hebben naast het harde werken, veel plezier gehad, gelachen, lekker gegeten en getoast op het resultaat.

We trekken nog een keer een dag uit om de garderobe te doen, en de laatste deuren en kozijnen. Het komt goed.
Aan het einde van het jaar hebben we een Jubileumfeest in een fantastisch opgeknapt Danshuis, waar we nog vele jaren van kunnen genieten.

In eerdere mails heb ik al eens gezegd dat we dit gezamenlijk kunnen. Het bewijs is geleverd.

Nu een verzoek aan jullie allemaal: Nooit meer iets met plakband op de deuren bevestigen. Wil je iets ophangen, neem dan contact op met Nellie Rodermond. We hebben namelijk hiervoor speciaal spul dat geen resten achter laat op de geverfde deuren. Zij kan je vertellen waar het ligt. E-mail: activiteiten@nitsanim.nl.
We gaan in de komende weken ook weer de schilderijen op de muur terug hangen. Ook dat komt goed. Nu nog even met zijn allen genieten van de blanco muren.

Stinkt het nu naar verf in de zaal? Nee, nauwelijks.

Tot ziens allemaal op een instuif, dansles, specialisatiecursus of workshop.

Groeten, Anne Marie Mennes

2

3

4

5

6

7

10

11

12

13

14

15

16

17ge

Facebook